marți, 1 iulie 2008

Si vara se platesc chiriile

Mi-e dor de verile care veneau neplanuite si lenese, de plictiseala si timp mort, de scara blocului de acasa, racoroasa, si care avea un miros de acasa pe care il simteam la fiecare intoarcere. Mi-e dor de cartofi prajiti facuti de mama, de carti si de idei de copchil tampit ce eram. Ca nimic nu e cum trebuia sa fie, si n-o sa scriu niciodata vreo carte, nici n-o sa fac vreun film si nici n-o sa salvez lumea de la mai stiu eu ce as fi vrut sa o salvez.
Uite ca scriu numai cand sunt trista. Pacat. I used to be funny.
Uite, puteam sa scriu despre pasarea aia ce are oua la noi la geamul de la camara. Sau despre concediu. Sau despre revoltele mele la adresa BT, cu angajatii lor incompetenti cu tot. Sau despre weekendu ce vine. Sau despre dezgustul cu care citesc ce se mai intampla in tara. Puteam sa sustin marmotele sau sa protestez impotriva unei constructii intr-un parc din cluj. Sa chiar deschid cartea care sta pe noptiera. Sau sa ma gandesc la chestii pentru job.
Nah, si dintre astea, io am bocit dupa vremuri trecute. E prima vara pe care o petrec in Cluj. E prima vara cand ma duc la job, platesc chirie si am concediu legal de o luna de zile nu stiu cand exact. Mai demult am scris un eseu pentru scoala asta de vara si ziceam io acolo ca nu vreau sa ma transform intr-o mediocra, si uite-ma!

Uite ce frumos scriam io cand eram mica. Adica noh, childish and all, da ce n-as da sa mai am ce scrie si acum. Vai, cat de infatuata pot sa fiu sa ma citez:

"Valorile le cauţi când toată chestia asta numită identitate fie nu te mai satisface, fie nu o mai satisfaci tu pe ea. Fie ţi-ai îndeplinit toate „obligaţiile” astea sociale care credeai că te definesc şi pe care credeai că le doreşti şi vezi că nu, nu eşti nici mai bun, nici mai liber, nici mai fericit... Fie te trezeşti că e prea mult pentru tine să tot faci ce ţi se cere şi nu mai poţi, sau nu mai vrei... Nu ştiu dacă e deajuns să faci tot ce-ţi ceri tu sau alţii ca să fii conştient de tine, să fii conştient de ceea ce eşti. Unii dintre noi n-au ajuns atât de departe. Dar când ceea ce te defineşte devine străin de tine, atunci când cauţi (alte) valori, când tu nu mai eşti tu ci eşti tipul de la etajul doi care se trezeşte dimineaţa pentru a munci opt ore pe zi ceva nu e în regulă..."

Btw, tot nush cum se scrie o teza de licenta intr-o saptamana, ca intre timp am renuntat la idee. Ca doar in februarie alta treaba n-am.





8 comentarii:

Pedro, Homo Advenus spunea...

nu cred ca bocesti, ci te intorci la 'valorile copchilului tampit'; eu zic ca e bine! personal, nu trebuie sa ma intorc la ele: am grija sa pastrez o doza de copchil tamp(it) oricat voi trai and it feels so good!

1. O LUNA DE CONCEDIU???? I HATE YOU SO MUCH!!!!
2. Cartofii prajiti facuti de mama: priceless.... i want to be forever young! no hai ca inchei ca altfel ma pun si eu pe bocit :)

Ana Maria Suciu spunea...

:)
Ok, cred ca rvolutia intoarcerii la valorile copchilului tampit a inceput acu o vreme. :) Nu functioneaza tot timpul (intoarcerea, I mean), cred ca e nevoie de niste beri cu niste prieteni vechi.Miss the bad/good/childish old days.
da' tot reconstruiesti la blogu ala?

Pedro, Homo Advenus spunea...

berea e unul dintre 'facilitatorii' intoarcerii la acele valori... incearca cu vodca! eu unul sunt natural copchil tampit, ma intorc oricand, just try me :) sau revad zbor deasupra unui cuib de cuci :P.
blogu: n-a crescut barba suficient de mare, de aia tot reconstruiesc sau poate ca tot imi caut valorile si idioatele alea de valori nu imi confirma daca ar trebui sa scriu despre e/imigranti sau ba... i've got issues!!! Al dreacu' bradut!

Ana Maria Suciu spunea...

Am incercat cu vodca... saptamana trecuta, a fost terapie pura nu alta. dar eu nu de ntoarceri care se lasa cu ureri de cap dimineata vorbesc. :) Huh, cat pesimism pe mine dom'le, sa nu-ti vie sa crezi.
cat despre barba si e-i migranti, eu zic ca blogu foloseste tocami la scaparea de issues. there u go, i said it.

Pedro, Homo Advenus spunea...

data viitoare ia un algocalmin inainte sa te culci dupa ce te-ai tratat cu vodca si a doua zi nu o sa mai ai nevoie de ciorba acra de varza sa te dregi ci vei putea linistita sa ramai pe taramului copilului tampit, al vremurilor in care nu ne pasa de nimic, in care Jean Claude Van Damme venea imaginar de vreo 3-4 pe zi sa il bata pe amicul de la 3, cu 3 ani mai mare ca tine, who was picking on you every time he wanted to.

blog: musai sa incerc! si ce vreau cel mai mult, o sa incerc sa il scriu dupa cateva pahare de vin sau coniac!

Anonim spunea...

Iui...ce dragutz o fost eseu pt scoala de vara :) mai ales ca ai scris si despre mine si norisorii roz :))Cute...da tot nu te iert ca mi-ai dat cu pianu in cap cand aveam 3 luni...hmmm....that explains everything, huh ? :)

Ana Maria Suciu spunea...

:)) nu tu, atunci cand te-am aruncat de pe masa explica... sau cu hinta. :)) Nah, oricum, exista o cauzalitate...

Sor'ta spunea...

Ha...recitind postu asta mi-am adus aminte de Billy...porumbelu de la geam. Ce dragut era si ce-am mai bocit la plecarea lui :))Concluzia e ca si eu is cu capu' in mana daca am pus nume unei pasari si am mai si plans dupa ea :))